Vijver & vijvermaterialen

Voor uw vijver en bijbehorende vijvermaterialen bent u bij tuincentrum Laag Soeren aan het juiste adres! Wij hebben een uitgebreide vijverafdeling waar u terecht kunt voor de aanleg en het onderhoud van uw vijver. Een vijver in de tuin is een sieraad waar u elke dag van kunt genieten. U kunt bij ons kiezen uit divers voorgevormde kunststofvijvers en vijvers die u bekleedt met vijverfolie. Voor uitgebreide informatie over de aanleg, pompen en filters kunt u ons uiteraard altijd om hulp vragen. Ook over de vissen die u al dan niet wilt aanschaffen kunnen wij u informatie geven over de geschiktheid bij de afmetingen van uw vijver. Wilt u uw vijver iets extra's geven? Bekijk dan ons aanbod aan ornamenten, fonteinen en verlichting. Op deze manier wordt uw vijver echt het pronkstuk van uw tuin!

Ontdek de vijver materialen van tuincentrum Laag Soeren

Voor zowel de aanleg als het onderhoud van uw  vijver kunt u bij ons terecht. U kunt kiezen voor een voorgevormde vijver, of de vorm en het formaat volledig zelf kiezen. Ook de afwerking door middel van vijverranden kunt u zelf vormgeven. Als u eenmaal een mooie vorm en afmeting heeft uitgekozen, begint de afwerking qua verlichting en eventuele ornamenten zoals een fontein. Zo wordt uw vijver een waar sieraad in uw tuin! Ons assortiment bestaat uit onder andere:

De aanleg van de vijver begint met het bepalen van de juiste positie. Veel zon is bijvoorbeeld al geen goede optie, omdat extreme algengroei hiervan het gevolg is én vissterfte door een te hoge water temperatuur. Een voorgevormde vijver kan u voordelen bieden als het gaat om gemak, maar is wel duurder in de aanschaf. Afhankelijk van uw wensen en de beschikbare ruimte kunt u uiteraard ook zelf de vorm en grootte bepalen. 

Vijver_Tuincentrum Laag Soeren

Wanneer is de vijver geschikt voor vissen?

Er zijn verschillende voorwaarden om een gezonde leefomgeving te creëren voor vissen. Dit hangt samen met de diepte van de vijver en de kwaliteit van het water. Zo hoort een koikarper niet thuis in een kleine vijver en zwemt een goudwinde graag aan de oppervlakte. De goudvis zoekt echter weer graag de bodem op, dus zo is er voor iedere soort een andere richtlijn van belang. Verder dient u rekening te houden met voldoende zuurstof- en waterplanten, om een gezonde leefomgeving te behouden. 

Heeft u vragen over uw vijver en benodigdheden voor een gezonde vijver?

Er zijn vele richtlijnen voor het onderhouden van een gezonde vijver. Daarom kunt u bij ons altijd terecht voor individueel advies afgestemd op uw wensen en voorkeuren. Onze medewerkers voorzien u graag van vakkundige adviezen, zodat u zeker weet dat u de beste keuzes kunt maken voor uw vijver en eventueel de vissen in de vijver. Heeft u al een vijver en wilt u bijvoorbeeld de waterkwaliteit verbeteren? Ook dan bent u van harte welkom bij tuincentrum Laag Soeren, met een zeer divers en uitgebreid assortiment aan vijverartikelen. Graag tot ziens in ons tuincentrum!

Vijveraanleg en vijvermaterialen in Laag Soeren

Vijverartikelen kopen in Laag Soeren