Bloembollen en zaden

Bloembollen zorgen voor een kleurrijke en fleurige tuin. Wie wil dat nou niet? Als je een beetje van tuinieren houdt is het erg leuk om de bloembollen ook daadwerkelijk zelf te gaan planten! Ook zijn er bloembollen in pot te verkrijgen, voor de mensen met wat minder groene vingers. Naast bloembollen verkopen wij ook diverse zaden, zoals groentezaden.

Voorjaarsbollen en zomerbollen

Bloembollen zijn onder te verdelen in voorjaarsbollen en zomerbollen. De voorjaarsbollen worden geplant in oktober / november en de zomerbollen in april / mei, na de vorstperiode. Bloembollen voelen zich overal thuis en zijn tevreden met elke plekje in de tuin of in een bak. Een van de bekendste voorjaarsbollen zijn narcissen. Deze vermeerderen zichzelf en kunnen in de grond blijven, zodat ze volgend jaar weer een in grotere getalen terug kunnen komen. Tulpen en hyacinten zijn maar eenjarig. Wel zijn er zogenaamde verwilderingspakketten, dat zijn botanische soorten die zichzelf vermeerderen zoals blauwe druifjes, narcissen tête-a-tête en minitulpjes.De zomerbollen, anemonen, dahlia's, gladiolen zijn ook éénjarig, de bollen kunnen droog bewaard worden voor het volgende seizoen.

Populaire bloembollen

De onderstaande voorjaarsbollen zijn de meest populaire en dus erg gewild:

 • Narcis: uit de bollen met groene scheuten groeien gladde stengels met smalle lichtbruine knoppen, die open plooien tot prachtige trompetbloemen. Het is een instant sfeermaker die binnen vrij snel tot bloei komt. En dan ademt alles aan deze beauty de naderende lente uit. 
 • Tulp: Tulpen zijn een mooie verschijning die een- of meerkleurig zijn, gevlamd of gestreept. De kleuren die het meest voorkomen zijn wit, rood, geel, roze, paars, oranje en groen. Gaf je in de zestiende eeuw een tulp, dan gaf je rijkdom. In die tijd was de tulp mateloos populair en ontstond er een speculatieve handel in tulpenbollen. Voor de prijs van één tulpenbol schafte je toen een heel grachtenpand aan in Amsterdam.
 • Hyacint: deze plant heeft een bol, superveel bloemen en niet geheel onbelangrijk: een lekker geurtje. De Hyacint is een feestje voor je neus en je ogen. Met krullerige bloemetjes en een opvallende geur. Hyacint is verkrijgbaar in klassieke kleuren als roze, wit en blauw, maar ook in nieuwe tinten als purper, zalm en zachtgeel, daarbij hebben ze natuurlijk groen blad en een stoere bol.

Neemt u ook eens een kijkje bij onze tuinplanten, of bij kamerplanten om uw huis eens op te fleuren!

Bloembollen en zaden_Laag Soeren

Bloembollen kopen bij Tuincentrum Laag Soeren

Aan u de keuze! U kunt voorjaarsbollen in het najaar kopen en ze zelf planten, zodat u in de  vroege lente kunt genieten van de uitgekomen narcissen en blauwe druifjes. Het is ook mogelijk om in het vroege voorjaar naar het tuincentrum te komen. Bij Tuincentrum Laag-Soeren hebben wij een ruim assortiment bloembollen, dus wat uw smaak ook is, er zal zeker een bloembol voor u bijzitten. Woont u in de buurt van Zutphen, Apeldoorn, Doetinchem of Arnhem? Kom dan eens gezellig langs bij Tuincentrum Laag Soeren.

 

Producten voor Bloembollen en zaden

 • Groentezaden

  Groentezaden

   

   

   

  vanaf € 1,49 per zakje