Vandaag zijn wij helaas gesloten

Volg ons op fb

 •  Sterk in planten
 •  Groot in tuinhout
 •  Al ruim 45 jaar uw tuinspecialist

Grond- en meststoffen

Onder deze categorie vallen diverse soorten grondsoorten zoals turf, potgrond, tuingrond. Naast de traditionele potgrond is er tegenwoordig bijna voor elke categorie tuin- en kamerplanten wel een speciale potgrond die ook daadwerkelijk de planten beter laten groeien en bloeien. In deze soorten grond zijn voedingswaarden toegevoegd die de planten nodig hebben zoals orchideeën die eigenlijk het best gedijen op boomschorssnippers. Het assortiment meststoffen wordt ook nader toegelicht evenals het maken van compost. 

Producten voor Grond- en meststoffen

 • Pokon Najaarsmest

  Pokon Najaarsmest

  NU 20% KORTING

  Pokon Najaarsmest

  alle soorten

  Van 14,95
  11,95
 • Pokon potgrond 40 ltr zakken

  Pokon potgrond 40 ltr zakken

  Pokon RHP keur potgrond 40 liter 3 zakken voor € 12,75
  Pokon-Naturado
  Van 5,29
  4,25
 • Cacao doppen 50 ltr. zak

  Cacao doppen 50 ltr. zak

  Terra dór of cacao doppen. Bij afname van 3 zakken: € 9,95 per stuk.

  Bodembedekker op basis van cacaodoppen. Met name geschikt voor gebruik in borders.

  Weert katten, onkruid en en slakken

  Gebruiksaanwijzing

  Verwijder eerst het aanwezige onkruid. Strooi daarna een cacaodoppen laag van 3 à 4 cm. gelijkmatig uit over de grond. Besproei de cacaodoppen om wegwaaien te voorkomen. Na 6 weken krijgen de doppen een diepbruine kleur. Eventuele schimmelvorming hoort bij het natuurlijke verteringsproces en verdwijnt vanzelf. Over eventuele restanten kan het volgend jaar direct een nieuwe laag worden aangebracht.

  pokon
  € 11,75 per zak
 • pokon kokos bodembedekker 40 ltr.

  pokon kokos bodembedekker 40 ltr.

  Bij afname van 3 zakken: € 11,50 per stuk.

  Deze 100% natuurlijke bodembedekker is uitermate geschikt voor het bedekken van paden in de tuin en speelplaatsen. Pokon Kokos Bodembedekker kan ook gebruikt worden voor in potten en plantenbakken als decoratie boven op de grond. Door kokossnippers over de grond te strooien droogt de grond minder snel uit en krijgt onkruid minder kans. De Pokon Kokos Bodembedekker is zeer duurzaam en goed beloopbaar. Daarnaast is het ook nog eens erg decoratief.

  Gebruiksaanwijzing

  Verwijder eerst het aanwezige onkruid en strooi de Kokos Bodembedekker gelijkmatig in een dikte van ca. 3-4 cm over de grond. Na verloop van tijd zal de laag dunner worden, de bestaande laag kan dan worden aangevuld met een nieuwe laag kokossnippers. De inhoud van deze zak is voldoende voor ± 2 m².

  Pokon-Naturado
  € 12,75 per zak
 • boomschors excellent - 40 liter

  boomschors excellent - 40 liter

  Bij afname van 3 zakken: € 9,95 per stuk.

  Pokon Boomschors Excellent is geschikt als decoratie in uw tuin voor paden, speelplaatsen en borders. Boomschors werkt bovendien vochtregulerend, waardoor de grond in jouw tuin minder snel uit zal drogen.Toepassingsmogelijkheden:

  • Het aanbrengen van wandelpaden
  • Het afdekken van borders en beplantingen
  • Het tegengaan van overmatige verdamping
  • Bodembedekker op kinderspeelplaatsen
  • Als decoratieve en vochtregulerende laag in bloempotten en -bakken

  Gebruiksaanwijzing

  • Strooi bij aanleg en zodra de bestaande laag te dun wordt een laag van enkele centimeters (3-4) boomschors op paden, speelplaatsen of in de border, zo compenseer je het natuurlijke verteringsproces.
  • Breng eventueel anti-worteldoek aan, zodat onkruid er minder snel doorheen kan groeien.
  Pokon-Naturado
  € 11,75 per zak
 • Boomschors van pokon - 60 liter

  Boomschors van pokon - 60 liter

  Bij afname van 3 zakken: € 8,50 per stuk.
   

  Pokon Boomschors is geschikt ter decoratie in de tuin voor paden en borders. Boomschors werkt bovendien vochtregulerend, waardoor de grond in de tuin minder snel uit zal drogen. De levensduur van Boomschors is korter dan bijvoorbeeld Boomschors Excellent of Kokos Bodembedekker.

  Gebruiksaanwijzing

  • Strooi jaarlijks een laag van enkele centimeters Boomschors op paden of border, dit compenseert het natuurlijke verteringsproces.
  • Breng eventueel anti-worteldoek aan, zodat onkruid er minder snel doorheen kan groeien. 

  Samenstelling

  Pokon Boomschors is gemaakt van schors van de grove den. Het is een decoratief product met diverse toepassingsmogelijkheden. Het is 100% natuurlijk.

  Verkrijgbaarheid

  De Pokon Boomschors is verkrijgbaar in zakken van 60 liter (2-3m2)

  Pokon-Naturado
  € 9,69 per zak
 • mediterrane plantengrond

  mediterrane plantengrond

  Mediterrane planten

  Mediterrane planten hebben bepaalde behoeften vanwege hun unieke karakter. Hieronder vind je de belangrijkste 5 basisregels voor de mooiste mediterrane planten:

  De juiste grond: het halve werk

  De basis voor elke plant is de grond. Door de planten de juiste grond te geven, worden voedingsstoffen en water sneller opgenomen. Met als gevolg een betere groei en langere bloei. Goede grond zorgt dus voor gezonde planten. De meeste van dit soort planten drinken veel water, ook al zou je dit soms niet denken. Ook al regent het rond de Middellandse Zee minder dan bij ons, doordat de grondsoorten ter plaatse veel vocht kunnen vasthouden drogen de planten toch niet uit. Het is dan ook belangrijk om een potgrond te kiezen die erg veel water vast kan houden, zonder dat de plant te natte voeten krijgt. Pokon Potgrond voor mediterrane planten is een dergelijke grond. Door de toevoeging van een speciale stof die veel vocht vasthoudt en weer afgeeft wordt de waterhuishouding van de natuurlijke omgeving dicht benaderd. Door toevoeging van klei en een lava-achtige stof wordt dit nog meer benaderd.

  De juiste plek: een goede start!

  Zon, schaduw licht of halfduister…. Elke plant heeft zijn favoriete plekje in de tuin. Maar ook de hoeveelheid vocht  speelt een belangrijke rol. Benader altijd zoveel mogelijk de natuurlijke situatie van de plant. Het label van de plant biedt uitkomst, lees dit goed.

  De juiste voeding: een mooi resultaat

  Om mediterrane planten goed te laten groeien en bloeien is een goede voeding erg belangrijk. Goede voeding zorgt bovendien voor meer weerstand tegen ziektes en plagen. Vooral kali is belangrijk, o.a. om af te kunnen harden tegen de koude winterse omstandigheden in ons klimaat. Sommige soorten kunnen prima buiten blijven staan, andere soorten kun je het beste inpakken ter bescherming tegen de vorst of zelfs binnen laten overwinteren.
  Pokon-Naturado
  30 ltr. € 6,99
 • Buxus grond

  Buxus grond

  Buxus verzorging

  De mooie groene kleur, ook in de winter is voor veel mensen de reden om buxusplanten in de tuin te willen hebben. In de praktijk blijken droom en werkelijkheid helaas niet altijd met elkaar overeen te komen. Als dat ook bij jou het geval is, is het goed om te weten dat dit resultaat met een juiste verzorging ook voor jou haalbaar is.

  Het begint bij een goede voedingsbodem

  Buxusplanten hebben behoefte aan een humusrijke, niet te zure grond. Zet buxus in potten daarom bij voorkeur in een speciaal voor buxus samengestelde potgrond. Als je een buxus plant in je border is een goede voorbereiding voorwaarde voor succes. Verrijk het plantgat met een speciale buxusgrond, zodat de wortels van de buxus zich goed kunnen ontwikkelen. Pokon Buxus Grond bevat naast de broodnodige voedingselementen ook magnesium. Dit zorgt voor een mooie groene bladkleur.
  Pokon-Naturado
  5,99
 • Hortensia grond

  Hortensia grond

  Pokon Hortensia Grond is ook geschikt voor andere zuurminnende planten, zoals de magnolia, azalea, camelia en acer. Deze planten wortelen oppervlakkig. Wij adviseren daarom een ruim plantgat te maken. Zo kunnen de wortels zich goed ontwikkelen. De grond kan zowel in plantenbakken als in de border gebruikt worden.

  Pokon
  5,99