Winter

In de koude winter is het belangrijk om uw planten te beschermen tegen lage temperaturen. De mate waarin planten bestand zijn tegen de kou wordt winterhardheid genoemd. Dit is afhankelijk van de soort en soms ook de leeftijd van een plant. Een derde en erg belangrijke factor is waar de plant groeit in de tuin. Zet planten die van zichzelf gevoelig zijn voor vorst daarom eerder op een beschutte plek in de tuin dan op een open winderige plaats.

Bescherm uw plant in de winter

Met periodes van vorst is het belangrijk om de kwetsbare planten en struiken te beschermen. Denk daarbij aan niet-inheemse planten of planten in potten, deze zijn extra gevoelig voor de lage temperaturen. Wij bieden speciale hoezen die een verschil van 4 tot 8°C kunnen leveren. U kunt in het vroege voorjaar de bloemknoppen beschermen tegen nachtvorst. Ook is het mogelijk om ingezaaide grond hiermee af te dekken zodat parasieten, vogels, slakken niet bij de zaailingen kunnen komen. Nog een voordeel van het gebruik van de folie is dat zaailingen sneller ontkiemen door een snellere opwarming van de grond. Daardoor kunt u eerder oogsten.

Het beschermen van de plant kan het beste tot een minimum worden beperkt. Dit betekent dat u de hoes bij een warmere periode het beste weer kunt verwijderen zodat de plant weer genoeg licht en zuurstof kan ontvangen. Klop bij sneeuwval de sneeuw van de bladeren af zodat de bladeren niet bezwijken onder het gewicht.

Onze winter producten

Bij ons tuincentrum in Laag Soeren hebben wij een divers assortiment in plantenbescherming. In ons winter assortiment hebben wij een aantal producten die het voor uw planten een stuk makkelijker zullen maken in de kou. Zo bieden wij:

 • Winterafdekvliezen
 • Winterafdekhoezen (zowel met rits als koord)
 • Winternoppenfolie
 • Winterbeschermingsmat

Het is ook prettig om rond uw huis de paden begaanbaar te houden. Wij verkopen daarom ook verschillende soorten sneeuwschuivers en hebben we strooizout.

Kom langs bij ons tuincentrum in Laag Soeren

Maak uw tuin nu winterklaar! Bij ons tuincentrum in Laag Soeren nabij Arnhem en Apeldoorn heeft u een grote keuze waardoor u zeker zult slagen. Wij geven u graag advies om de juiste keuze te maken. Bekijk hier onze contactgegevens en openingstijden

Producten voor Winter

 • Strooizout

  Strooizout

  Vergeet in het winterse weer vooral niet te strooien tegen gladheid. Stoepen en paden kunnen verraderlijk glad worden door een klein ijslaagje. Strooi uw paden en terrassen dus altijd goed in met strooizout. Strooizout is altijd sneller op dan u verwacht en is daarom ook verkrijgbaar in grote emmers en zakken.

  Eurosalt
  25 kg voor € 9,95
 • Sneeuwschuiver

  Sneeuwschuiver

  Sneeuwschuif met stevig handvat.

  9,99
 • Handstrooier Gardena

  Handstrooier Gardena

  Gardena strooikan voor eenvoudig strooien op kleine oppervlakken van onder andere zand, zout en grit. Makkelijk te bedienen ook met handschoenen aan.
  Goede verdeling door uniek doseersysteem. Capaciteit: 1,4 kg strooizout

   

  Gardena
  Van 12,99
  7,50
 • Sneeuwfrees Select SF 53

  Sneeuwfrees Select SF 53

  Deze sneeuwfrees weegt maar net 30 kilo en is derhalve ideaal voor het wegruimen van sneeuw op kleinere oppervlakten en wegen. Dit model heeft een werkbreedte van 53 cm.
  Uitwerpcapaiteit / bereik: max. 6 meter/180 graden.

  Demonstratiemodel.

  Wolf-Garten
  Van 499,00
  250,00