Vandaag zijn wij helaas gesloten

Volg ons op fb

  •  Sterk in planten
  •  Groot in tuinhout
  •  Al ruim 45 jaar uw tuinspecialist

Bloeiende kamerplanten

Veel bloeiende kamerplanten komen oorspronkelijk uit tropische of subtropische landen en daar moet rekening mee gehouden worden. Oerwoudplanten zoals varens verdragen geen felle zon, cactussen daarentegen staan graag in de zon, hoe warmer hoe beter.

Verzorging bloeiende kamerplanten

De meeste bloeiende kamerplanten houden van een lichte plaats met het liefst de ochtendzon. Naast watergeven, hebben ze in de bloeiperiode ook kamerplantenvoeding nodig en sommige planten zoals de cyclaam, kaapsviooltje, hortensia's en primula's zijn gek op een voetbad. Zorg dat het gietwater altijd lauw is en trakteer de planten eens in de week op een sproeibeurt uit de plantenspuit of zet ze tijdens een lichte regenbui lekker buiten.

Na de bloei het watergeven terugbrengen op 1 maal in de week, plantenvoeding is nu taboe. In het voorjaar kan de plant verpot worden, gebruik goede potgrond. Lees zorgvuldig de verzorgingstips die vaak bij onze planten worden meegeleverd.

Populaire bloeiende kamerplanten

Wij hebben een breed assortiment aan bloeiende kamerplanten. We hebben kamerplanten in allerlei verschillende soorten maten en kleuren! Gaat u voor kamerplanten met rustige kleuren zoals wit, of gaat u liever voor knallende kleuren als rood, roze, geel of oranje? Wat uw smaak ook is, er zal zeker een mooie bloeiende kamerplant voor u bijzitten! De onderstaande kamerplanten zijn op dit moment erg populair:

  • Orchidee: een Vlinderorchidee is niet alleen een prachtige kamerplant, ook de verzorging van deze bloeiende kamerplant is erg gemakkelijk. Aan de lange, sierlijke stengel van de orchidee groeien mooie bloemen die zwierig naar beneden hangen. De bloemen zijn er onder anderen in de kleuren geel, wit, roze en lila.
  • Cyclaam: de Cyclaam is een erg opvallende plant! De bloemen van deze plant zijn er in de kleuren felroze, paars en felrood. Wat de cyclaam een bijzondere plant maakt, is dat het lijkt alsof de bloemen als een soort vlinders boven op de plant zitten.
  • Hyacint: Wie is er niet bekend met de hyacint? Deze bloeiende kamerplant heeft een groene stengel met vele gekleurde bloemetjes eraan. Deze bloemetjes zijn voornamelijk in de kleuren rood, roze, oranje, paars, blauw, wit, geel en zalm.

Bekijk ook eens onze Groene kamerplanten en Cactussen en vetplanten pagina’s voor onze andere kamerplanten!‚Äč
Bloeiende kamerplanten_Laag Soeren

Bloeiende kamerplanten kopen

Bent u ook al enthousiast geworden van bloeiende kamerplanten? Wij hopen u graag te zien in ons tuincentrum om een mooie plant uit te kiezen! Onze medewerkers helpen u maar al te graag met het maken van een keuze. Onze openingstijden en exacte locatie kunt u vinden op onze contactpagina. Graag tot ziens in ons tuincentrum nabij Beekbergen, Brummen, De Steeg, Dieren, Doesburg, Eerbeek, Ellecom, Leuvenheim, Loenen, Rheden, Spankeren, Velp en Zutphen.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten