Vandaag zijn wij helaas gesloten

Volg ons op fb

  •  Sterk in planten
  •  Groot in tuinhout
  •  Al ruim 45 jaar uw tuinspecialist

Groene kamerplanten

Een mooie groene kamerplant staat super in huis, maar ook op kantoren worden groene kamerplanten steeds vaker gespot. Dit komt bijvoorbeeld omdat sommige groene kamerplanten een luchtzuiverende werking hebben en kunnen bijdragen aan een positieve werksfeer. Onder de categorie groene kamerplanten, vallen de kamerplanten die niet bloeien en die hun sierwaarde ontlenen aan de bladvorm of de kleur die ze hebben. De meeste groene planten zijn niet zo kieskeurig met hun standplaats als ze maar niet de volle zon krijgen, de bonte soorten hebben meer licht nodig en is een standplaats op het Oosten prima. Voor vragen over onze kamerplanten kunt u natuurlijk gezellig langskomen of contact met ons opnemen.

Bewatering kamerplanten

Geef uw groene kamerplanten regelmatig, matig water. In de groeiperiode van de groene kamerplant kunt u eenmaal in de twee weken plantenvoeding geven. U zult vanzelf merken wanneer u meerdere groene kamerplanten heeft, dat niet elke plant dezelfde vochtopname heeft. Geef nooit water als de grond nog nat is. Er is speciale plantenvoeding voor groene planten; met bladspray krijgen de bladeren extra glans, uiteraard is deze spray niet geschikt voor "behaarde" bladeren maar bijv. wel voor ficussoorten. Verwen uw kamerplanten ook eens met een sproeibeurt uit de plantenspuit of zet ze tijdens een zacht regenbuitje buiten. Hier kunnen groene kamerplanten echt van genieten. Bij Tuincentrum Laag Soeren vindt u ook diverse producten om uw tuin te bewateren.

Groene kamerplanten_Tuincentrum Laag Soeren

Bestrijdingsmiddelen kamerplanen

Net als bij mensen kunnen planten ziek worden, een belangrijk reden is vaak dat er teveel water gegeven wordt. Zoals u hierboven heeft kunnen lezen, heeft niet elke groene kamerplant dezelfde vochtopname. Het is echt van belang om dit goed in de gaten te houden wanneer u uw planten gezond wilt houden. Als bonte bladeren groen worden is de standplaats toch te donker, spint kan een oorzaak zijn van bladuitval, gele bladeren of bruine bladpunten. In ons tuincentrum zijn zowel biologische als chemische bestrijdingsmiddelen verkrijgbaar om dit ongedierte te bestrijden.

Groene kamerplanten_Tuincentrum Laag Soeren

Populaire groene kamerplanten

Zou u graag een groene kamerplant willen aanschaffen, maar heeft u nog geen idee welk soort? Verdiep u altijd eerst even in de verzorging en in de standplaats. U moet uw groene kamerplant namelijk wel de juiste verzorging kunnen geven en een goede standplaats, anders zal u niet lang kunnen genieten van de plant. En dat zou zonde zijn! Hierbij hebben we een aantal populaire kamerplanten voor u op een rijtje gezet:

  • Monstera
  • Kentia
  • Sansevieria
  • Klimop
  • Yucca

Groene kamerplanten_Tuincentrum Laag Soeren

Groene Kamerplanten kopen

Zou u ook graag groene kamerplanten willen kopen voor in huis of wellicht voor op kantoor? Dan moet u bij Tuincentrum Laag Soeren wezen nabij Zutphen, Doesburg en Velp. Naast groene kamerplanten hebben wij ook bloeiende kamerplanten, en tuinplanten voor buiten. Onze openingstijden en exacte locatie kunt u vinden op onze contactpagina. Naast groene kamerplanten, bieden wij nog veel meer producten in ons tuincentrum. Wij hopen u snel te mogen verwelkomen bij Tuincentrum Laag Soeren!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten