Vandaag zijn wij helaas gesloten

Volg ons op fb

 •  Sterk in planten
 •  Groot in tuinhout
 •  Al ruim 45 jaar uw tuinspecialist

Gazon en Engerlingen, emelten

Wilt u een mooie groene grasmat in uw tuin? Dat kan, maar kies dan wel voor een grassoort die bij u past. Wilt u een gazon waar de kinderen op kunnen ravotten, kies dan voor een sterke grassoort zoals speelgazon. De fijnere meer kwetsbare grassoorten hebben meer sierwaarde.

U dient het gazon regelmatig te mesten en in het voorjaar de mossen en onkruid te verwijderen. Een gazon kan worden ingezaaid, maar voor een snel resultaat bestelt u complete graszoden. Laat u ook goed informeren over de juiste grasmaaimachine die past bij uw tuin.

In ons tuincentrum vindt u ook tal van gazon gerelateerde producten: grasmaaiers, handmatige grasscharen of grasscharen op accu, grastrimmers, verticuteermachines, strooiwagens en meer. 

 

Producten voor Gazon en Engerlingen, emelten

 • Graslarven weg! Pokon

  Graslarven weg! Pokon

  Graslarven weg! van Pokon, tegen o.a. emelten en engerlingen. Werkt op basis van natuurlijke kruidenextracten en organische meststof. Voedt het gazon en geeft het gras meer weerstand.

  • Voor 25m2, 825gram    €6,49
  • Voor 75m2, 2,5kilo       €12,75

   

  v.a. €6,49
 • Ecokuur bodeminsecten BSI

  Ecokuur bodeminsecten BSI

  Ecokuur bodeminsecten van BSI, tegen emelten, engerlingen, ritnaalden, rouwvlieglarven, koolvlieglarven, aardrupsen en taxuskeverlarven.

  Niet toxisch, veilig voor milieu, mens en dier

  Ecokuur tegen bodeminsecten is een zeer specifieke en sterk geconcentreerde samenstelling van gericht werkende planten- en kruidenextracten. Het product is volledig van plantaardige oorsprong en een perfect alternatief voor scheikundige gewasbeschermingsmiddelen. Dit product wordt ogpenomen door de bladeren en de wortels van de planten. Zo verhoogt de weerbaarheid van de planten, die een eigen afweersysteem opbouwen. Engerlingen, emelten, ritnaalden, larven van koolvliegen, rouwvliegen en taxuskevers vinden de behandelde planten niet meer aantrekkelijk en het schadebeeld verdwijnt vanzelf.

  Al na een paar weken zul je merken dat het gras opnieuw goed inwortelt. Dat merk je als je aan de zode ‘trekt’, die komt niet meer los maar verankert zich goed. Na een 4-tal weken is de graszode grotendeels hersteld. Het spreekt voor zich, dat als de graszode volledig vernield is, er nieuw graszaad nodig is als basis voor een nieuw gazon. Uit de praktijk bereiken ons ronduit verbluffende resultaten! U heeft al resultaat na 4 weken. 

  11,50
 • Aaltjes tegen Emelten

  Aaltjes tegen Emelten

  Schade door emelten is veelal te herkennen aan ronde kale plekken in uw gazon.
  Aaltjes of nematoden zijn microscopisch kleine, wormachtige beestjes.
  Deze natuurlijke vijanden kunnen veel verschillende plagen bestrijden.
  De aaltjes zijn onschadelijk voor mensen, zoogdieren en planten.

  Hoe werken de aaltjes:
  Meng de aaltjes met water verspreid ze met een gieter over de bodem.
  De aaltjes gaan actief op zoek naar de plaag.
  De aaltjes dringen de emelten binnen en door het afscheiden van een specifieke bacterie, sterft de emelt al na 2 á 3 dagen.
  Aaltjes kunnen toegepast worden van september t/m oktober.
  ECOstyle
  € 21,95
 • Aaltjes tegen Engerlingen

  Aaltjes tegen Engerlingen

  Losliggende zoden in het gazon?

  Aaltjes of nematoden zijn microscopisch kleine, wormachtige beestjes. Deze natuurlijke vijanden kunnen veel plagen bestrijden.

  De aaltjes zijn onschadelijk voor mensen, zoogdieren en planten.

   

  Hoe werken de aaltjes tegen engerlingen:

  Nadat u de aaltjes hebt verspreid over het gazon, gaan deze actief op zoek naar de plaag en dringen deze binnen. Door het afscheiden van een specifieke bacterie, sterft de engerling 2 á 3 dagen later.

  Engerlingen kunt u vanaf half juni t/m oktober bestrijden.

   

  ECOstyle
  € 21,95